Intellectuele vorming

Yir’at ‘Adonay onderscheidt zich van de andere christelijke verenigingen door de pijler ‘Intellectuele vorming’ (vaak ‘studiekarakter’ genoemd). Tijdens onze studententijd willen we ons bezinnen op allerlei facetten van het (maatschappelijk) leven. We vinden het belangrijk om als christen in een academische wereld doordachte standpunten te kunnen formuleren.

Daarom worden er bijvoorbeeld studiekringen gehouden. Dat zijn series van meestal vier avonden, waar in kleine kring over een onderwerp wordt gesproken. Samen wordt literatuur besproken en gediscussieerd. De thema’s van die kringen zijn zeer divers; ze zijn bijvoorbeeld van filosofische, theologische of cultuurgerichte aard.

Daarnaast organiseert Yir’at ‘Adonay lezingen die ook veel niet-leden trekken. Vaak zijn deze lezingen gekoppeld aan een halfjaarlijks thema. Af en toe zijn er ook lezingen met een losstaand onderwerp.

Tenslotte wordt er eens per jaar een studieweekend georganiseerd. Dit is een weekend waarin het karakter van studiekringen en lezingen worden gecombineerd. Tijdens deze weekenden is er ruimte voor discussie en het bespreken van literatuur. Ook worden er lezingen en discussie aangeboden. De studieweekenden gingen de afgelopen jaren over de Rooms-Katholieke Kerk, mythologie uit de Oudheid, het Jodendom en de Islam. 

©  WebCie Yir 2016

Agenda

Twitter

FacebookContact

Patrimonium Groningen Engelse boeken (728x90)
Dagpas afbeelding
Coolblue 468x60
Gebruikersnaam of email
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten
Vul hieronder uw emailadres in
en druk op 'verstuur'.