Welkom

Als je in Groningen gaat studeren, ben je nu op de juiste plek beland. Yir'at 'Adonay zal namelijk van je studententijd een onvergetelijke studententijd maken! 

Je kunt ook eerst kennis maken met de EersteJaarsCommissie of je aanmelden om een dag mee te lopen met iemand die jouw beoogde studie volgt. En als je een kamer zoekt, dan kun je dat ook bij ons aangeven! 

 

Bewust Christen zijn

We proberen met God, onze Redder, te leven. Om het geloof in God te versterken, organiseren we verschillende activiteiten.

Allereerst lezen we samen Bijbelteksten en bespreken het persoonlijk geloofsleven tijdens de bijbelkringen. Een bijbelkring komt elke twee weken samen om te lezen, te zingen, te bidden en te praten.

Al onze activiteiten zijn uiteindelijk terug te voeren op ons bewust christen-zijn. Naast sing-ins en bijbelkringen zijn ook lezingen, studiekringen en sociëteitsavonden bedoeld om onze relatie met elkaar en met God te verstevigen.

Intellectuele vorming

Yir’at ‘Adonay onderscheidt zich van de andere christelijke verenigingen door de pijler ‘Intellectuele vorming’ (vaak ‘studiekarakter’ genoemd). Tijdens onze studententijd willen we ons bezinnen op allerlei facetten van het (maatschappelijk) leven. We vinden het belangrijk om als christen in een academische wereld doordachte standpunten te kunnen formuleren.

Daarom worden er bijvoorbeeld studiekringen gehouden. Dat zijn series van meestal vier avonden, waar in kleine kring over een onderwerp wordt gesproken. Samen wordt literatuur besproken en gediscussieerd. De thema’s van die kringen zijn zeer divers; ze zijn bijvoorbeeld van filosofische, theologische of cultuurgerichte aard.

Daarnaast organiseert Yir’at ‘Adonay lezingen die ook veel niet-leden trekken. Vaak zijn deze lezingen gekoppeld aan een halfjaarlijks thema. Af en toe zijn er ook lezingen met een losstaand onderwerp.

Tenslotte wordt er eens per jaar een studieweekend georganiseerd. Dit is een weekend waarin het karakter van studiekringen en lezingen worden gecombineerd. Tijdens deze weekenden is er ruimte voor discussie en het bespreken van literatuur. Ook worden er lezingen en discussie aangeboden. De studieweekenden gingen de afgelopen jaren over de Rooms-Katholieke Kerk, mythologie uit de Oudheid, het Jodendom en de Islam. 

Amicaliteit

Yir’at ‘Adonay is uiteraard ook gewoon een plek om vrienden te maken en een mooie studententijd te beleven.

Daarom borrelen we wekelijks in de sociëteit of in een dispuutshuis. De sociëteit is dé plek om andere civieten te ontmoeten. Naast de normale borrelavonden worden er met enige regelmaat (thema)feesten en andere activiteiten georganiseerd, zoals een pubquiz of een dispuutsmaaltijd.

Ook wordt er per jaar een aantal weekenden aangeboden. Dit zijn het Introweekend, Eerstejaarsweekend, Midwinterweekend en Voorjaarsweekend. Veel civieten beschouwen de weekenden als de mooiste activiteiten van het jaar.

Ten slotte worden er nog dispuutsreizen georganiseerd. Dit kunnen citytrips zijn naar bijvoorbeeld Krakau Boedapest, Vilnius of Skopje, maar ook liftweekenden naar bijvoorbeeld Kopenhagen, Berlijn, Brugge en Antwerpen.

Studentikoziteit

Bij een studentenvereniging horen natuurlijk allerlei gebruiken, tradities en mores. Zo onderscheidt een student zich van de grijze burgerij.

Een voorbeeld van studentikoziteit zijn de Huishoudelijke Vergaderingen, waar op formele wijze de koers van de vereniging bepaald wordt en het bestuur en commissies zich moeten verantwoorden. Ook kent Yir’at ‘Adonay een bloeiende liedcultuur. Regelmatig klinkt een breed scala aan liederen op de sociëteit. De dispuutscantor zet deze liederen in en organiseert jaarlijks een cantus, waar vele liederen tot klinken worden gebracht en het bier schuimt.

Daarnaast vinden er met enige regelmaat brasacties plaats bij andere disputen van de C.S.F.R. en kent Yir’at ‘Adonay een roerige genootschaps- en gildecultuur.

©  WebCie Yir 2016

Agenda

Twitter

FacebookContact

Patrimonium Groningen Engelse boeken (728x90)
Dagpas afbeelding
Coolblue 468x60
Gebruikersnaam of email
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten
Vul hieronder uw emailadres in
en druk op 'verstuur'.